A digitális nevelés alapjait bemutató ingyenes tananyag jelent meg szülők és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára – közölte az anyagot összeállító Digitális Jólét Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A Gyerekkel a digitális világban című tananyag a digitális gyermekvédelem alapvető szempontjait, a digitális nevelés alapjait mutatja be. Támogatást, segítséget, azonnal használható információkat, eszközöket kínál, szórakoztató, interaktív módon – írták a közleményben.
A tananyagban videók és azok szöveges átiratai, reflektáló/gyakorlati feladatok és a további tájékozódást segítő linkek találhatók.

A könnyebb időbeosztás, az önálló tanulás támogatása érdekében a tananyag kisebb egységekre tagolódik, így saját tempóban, akár 1-2 órás időszakonként, az egyéni érdeklődés sorrendjében is elvégezhető – olvasható az ajánlóban.
A kurzust elvégzők névre szóló, letölthető oklevelet kapnak.


A közlemény szerint az online oktatóanyag a – Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiája értelmében 2018 óta működő – Digitális médiaműveltség szülőknek program keretében készült el.