Hat nap alatt több, mint 1.300.000 forintot gyűjtött a Karitáció Alapítvány Bendének, ma ünnepélyes kereteken belül átadásra került az összeg a család számára!

Bende története szívszorító. A 23 hónapos kisfiú nyitott gerinccel, agykamra-tágulattal, alsóvégtagi petyhüdt bénultsággal, vizelet- és széklettartási nehézséggel született. Az első 4 hónapját a kórházak falai között töltötte, hiszen vér szerinti szülei – a betegsége miatt – lemondtak róla. Bende örökbefogadása után négy nagy- és két kisebb műtéten esett túl. Az anya elmondása szerint Bende rendkívül okos, vidám, érdeklődő kisgyermek.

Az összegyűlt 1.350.000 Ft-tal valóra válik Bende és szüleinek nagy álma, egy Panthera Bambino kerekesszék büszke tulajdonosai lehetnek napokon belül, ami kiváltja majd a babakocsit. Így megízlelheti a szabadság élményét és érzését a kisfiú.

A család kezét nem engedjük el, figyelemmel kisérjük Bende rehabilitációját és segítünk, ahol csak tudunk. „Döbbenetes számunkra, hogy ilyen rövid időn belül ilyen hatalmas segítséget kaptunk ismeretlen emberektől. Jó érzés tudni, hogy vannak jólelkű emberek, akik ha tudják, kinyújtják a kezüket segítségül.”-mondta Bende anyukája.

Hosszú lesz az út a gyógyulás felé, de látva a szülők és a kisfiú mosolyát, akaratát, biztosan nem lesz olyan akadály, melyet nem tudnának együtt legyőzni. Szép fokozatosan elérheti Bende az önálló, teljes értékű életvitelt. Mi nagyon drukkolunk, hogy mielőbb így legyen!

„Önök is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Alapítványunk a kis Bendéhez hasonlóan más gyermekeknek is támogató kezet nyújtson! Kérem Önöket, hogy ha környezetükben van olyan beteg gyermek, aki hasonló segítségre szorul, vegyék fel velünk a kapcsolatot a www.karitacio.hu oldalon található elérhetőségeink egyikén!”-mondta Szécsényi Barnabás alapítvány elnöke.