A szegedi Zengo Kft. a fejlesztést a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával hozta létre – olvasható az MTI-n.

A fejlesztés révén egyszerű módon készíthetők egyedi és látványos alkalmazások, szenzor-alapú szoftverplatform révén. Ez a rendszer lehetővé teszi – figyelembe véve az emberi érzékelés szempontjait – valós idejű adatok valamint adatfolyamok tér-és időbeli szinkronizálását, így például saját gyártású oktató videóik révén interaktív múzeumi attrakciók teljeskörű kivitelezése is lehetséges. Ez a fejlesztés tehát részben termékként, részben pedig szolgáltatásként is értelmezhető, valamint értékesíthető. Ügyfelei számára ezen teljeskörű kivitelezések mellett az 55 fős alkalmazottcsoport digitális megoldásokat is fejleszt, sőt, munkálataik mellé egy tífős stábbal filmstúdiót is működtet.

A több mint 300 millió forintos összköltségű 2019-es projekt megvalósításához tobb, mint 200 millió forint támogatást nyert a cég, a fejlesztések várhatóan 2023-ban érnek véget.