Füstölt egy busz pénteken délután Szeged belvárosában, a Dugonics téren – tájékoztatta stúdiónkat Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtóreferense. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral hűtötték vissza az izzó alkatrészeket. A járművet minden utas időben elhagyta, így senki sem sérült meg.

A tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat pénteken egy szegedi társasházban. A Pille utcából érkezett a bejelentés este kilenc óra után. A tűzoltók visszahűtötték a forró edényzetet, majd átszellőztették a füsttel érintett helyiségeket. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap három balesethez is riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat. A reggeli órákban buszmegállónak ütközött egy személyautó az 5432-es úton, Mórahalomnál. A mórahalmi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. Délben árokba csúszott egy autó vasárnap délben Fábiánsebestyén külterületén, a 4642-es úton. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek forgalomkorlátozás mellett áramtalanították a járműveket, személyi sérülés nem történt. Este nyolc óra után pedig három személyautó karambolozott vasárnap este az M5-ös autópálya 133-as kilométerszelvényében, a Szeged felé vezető pályatesten. A kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók félpályás útlezárás mellett áramtalanították az autókat. A járművekben összesen tizenhárman utaztak, közülük három ember sérült meg.