Közösen épít jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a szegedi jégkorongklub. A munkálatok elkezdődtek, szeptemberre használható lesz a létesítmény. A plusz jégfelülettel az algyői és a szegedi gyerekek mellett a környékbeliek is jól járhatnak.

A(z) algyo1.jpg megjelenítése

Évek óta tervezte egy algyői jégpálya felépítését a szegedi jégkorongklub. Az előkészületek után a múlt héten elkezdődött az építkezés a Borbála Fürdő mögötti területen, a tervek szerint szeptemberben adják át a szabványméretű jégfelületet.

A(z) algyo3.jpg megjelenítése

– Hamar egymásra találtunk, az algyői önkormányzat végig nyitott volt a fejlesztésre, ezúton is köszönjük nekik. A beruházást a Magyar Jégkorong Szövetség szintén támogatta, nekik is fontos, hogy egyre erősebb legyen a szegedi régió. A jégpályán az algyőiek mellett a szegedi gyerekeknek is rendszeres lehetőségük lesz edzeni, hiszen egyre több a játékosunk az utánpótlásban, a szegedi műjégpályát már kinőttük. Emellett szeretnénk bevonzani a hódmezővásárhelyi és környékbeli gyermekeket, iskolákat és óvodákat, hogy mindenki meg tudjon tanulni korcsolyázni, jégkorongozni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

Hozzátette: a beruházás nagy előrelépés, a következő feladat, hogy tartalommal töltsék meg a létesítményt. A látványterv két ütemben valósul meg, szeptemberre a pálya készül el, ezt követi majd az öltöző kialakítása.

A(z) algyo2.jpg megjelenítése

– Ez egy pozitív üzenet a sportág jövője szempontjából a régióban, nem csak a jégkorongra, az összes jeges sportra igaz ez a megállapítás. A fejlesztésnek köszönhetően a szegedi klubnál is bátrabban tervezhetünk – fogalmazott Pápai Miklós.