A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat reprodukcióiból nyílt kiállítás csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában, amelyet Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja és Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nyitott meg. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok múltját és jelenét bemutató 12 tabló a legutóbbi kiállítás díjazott alkotóira fókuszál.

– A Tornyai János Múzeum és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara között létrejött együttműködési megállapodás egy nem túl régi, de annál működőképesebb kapcsolat – fogalmazott megnyitójában a dékán.

– Ha valaki nemcsak átutazik Hódmezővásárhelyen, hanem meg is áll, akkor érzékelheti, hogy milyen komoly és gazdag kulturális élettel rendelkezik a város. Gyenge Zoltán fontosnak tartja, hogy a hallgatóik múzeumokba látogassanak, részt vegyenek kiállítások szervezésében, hiszen a karon jelenleg is folyik művészetelméleti képzés, ahol szeptembertől művészettörténet szak is indul. – Emiatt még inkább szükségünk van az olyan kiállítóhelyekre, amelyek gyakorlati helyek tudnak lenni a hallgatók számára – hangsúlyozta Gyenge Zoltán.

Képiró Ágnes a kiállítási anyag koncepciójáról szólva kiemelte, hogy a Bölcsészkar forgalmas folyosója ideális helyszín arra, hogy a hazánkban közel hét évtizede évente megrendezésre kerülő, országos jelentőségű kortárs képzőművészeti seregszemlét reprezentáló tárlatával minél több egyetemi polgár ismerkedjen meg.

A Best of Őszi Tárlat című kiállítás 2020. április 1-ig várja látogatóit Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában.