A NEA választási eljárást indít, amelynek keretén belül elektori gyűléseken választják meg a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának és kollégiumának delegált civil tagjait.

A szervezetek jelentkezhetnek, azonban szavazhatnak is egy természetes személyre, melyet a szervezetek által kijelölt képviselők elektori gyűlés keretén belül választanak ki. A jelentkezéshez vagy szavazáshoz azonban a szervezetnek meg kell felelnie két kritériumnak, miszerint regisztrálnia kell magát az eper.emet.hu weboldalon, a szavazásnál a kijelölt elektor életrajzát is fel kell tölteni – a kötelező adatok kitöltése után -, valamint fel kell tölteni a jelentkezési lap mellé egy nyilatkozatokat tartalmazó dokumentumot, melyet két tanú aláírásával kell digitális módon csatolni.

A határidő szerdáig, azaz 2020.02.20-ig tart, az ezután az időpont után beküldött jelentkezések vagy szavaztok már érvénytellennek minősülnek. További információ kérhető a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Ügyfélszolgálatától a +36 1 896-0620 telefonszámon és a nea@bgazrt.hu e-mail-címen.

A civil jelöltállítási rendszerrel kapcsolatos információk folyamatosan elérhetők az eee.civil.info.hu weboldalon is.