A szegedi Tisza Squash SE versenyzője, Hoffmann Péter nyerte a Romanian Open Squash fallabdaverseny A kategóriáját. A 28 éves játékos pályafutása legnagyobb fordítását vitte véghez a fináléban.

Négy év alatt másodszor nyerte meg a Romanian Open Squash elnevezésű fallabdaversenyt Hoffmann Péter, a szegedi Tisza Squash SE sportolója. A kolozsvári A kategóriás megmérettetés fináléjában honfitársát, Boros Dávidot győzte le hatalmas csatában, öt szettben.

– A döntő után nehéz volt szavakba öntenem az érzéseimet, mert egész pályafutásom legnagyobb fordítását vittem véghez. Dávid a szetteket tekintve 2:1-re vezetett, majd a negyedik játszmában három, az ötödikben pedig négy meccslabdája volt. Mind a hetet hárítottam, így végül hetvennégy perc alatt megnyertem a finálét. Életem egyik legszebb pillanata volt! A nézők között rengeteg barátom, tanítványom is ott ült, külön öröm, hogy a végén velük együtt ünnepelhettem – mesélte a román utánpótlás-válogatottak edzőjeként is dolgozó Hoffmann.

A Romanian Open Squash-ra több mint száz sportoló nevezett. A férfiaknál a profiknak szóló PSA-torna mellett A és B, a nőknél csak A kategóriában rendeztek versenyt.

– A profiknál válogatottbeli csapattársam, Farkas Balázs győzött, neki is egy remek, ötszettes fináléra volt ehhez szüksége egy egyiptomi tehetség ellen. Egyre nívósabb a kolozsvári verseny, és ezt nem csak a nevezések száma mutatja. Egy minden igényt kielégítő klubban rendezték meg az első fordulók meccseit, majd a végjáték egy plázában, üvegpályán zajlott. A profi körítésnek köszönhetően sok néző előtt játszhattunk, számomra így mindig különleges pályára lépni – tette hozzá Hoffmann.

A Tisza Squash SE sportolóira a jövő hétvégén is vár egy rangos verseny: a budapesti City Squash Clubban november 30-án rendezik meg a férfi csapatbajnokság első fordulóját.