A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai. Mint azt a csoport vezetője, Vörös Gabriella régész, muzeológus elmondta, a csoporttagokat leginkább a mozgás szeretete és a baráti kapcsolatok tartják össze, és szívesen keresik fel a térség múzeumait, kiállításait.

Az öt éve működő klub tagjai szerdánként intenzív tornára gyűlnek össze, de ezen a héten kirándulás szerepel a programban. Korábban felkeresték a Szegedi Tudományegyetem
Füvészkertjét, de hangversenyeken is részt vesznek. Az aktív csoport tagjai különböző érdeklődésű tagjai bevonzzák egymást saját területeikre, van, aki fest, van, aki hímez, vagy gyűjt, olvas, színházba jár, s az ezekkel kapcsolatos információkat meg is osztják egymás között.

Ha múzeumot látogatnak – s erre leggyakrabban Vörös Gabriella biztatja a csoportot –, vezetéssel ismerik meg a kiállításokat, mint ahogyan a vásárhelyi programon is történt. Az idei Őszi Tárlatot Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze ismertette meg a vendégekkel, kitérve az idei fődíjas, Szabó Klára Petra különleges alkotásaira, a vásárhelyi, valamint az ország más területein alkotó művészek műtárgyaira.

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat december 1-jén, vasárnap ér véget, aznap 15 órakor a tárlat Tornyai-plakettes alkotója, Szabó Klára Petra megvilágításában ismerhetik meg az idei képzőművészeti seregszemle alkotásait a látogatók.