Szeged kulturális intézményeinek összefogásában, Szeged Megyei Jogú Város támogatásával 2016. tavaszán elindult a Kultúra Ifjú Nagykövetei Program. A kezdeményezés célja, hogy a fiatal nagyköveteken keresztül közvetlen kapcsolat épüljön ki az intézmények képviselői és a középiskolás diákok között.

A programhoz csatlakozó fiatalok közvetlen kapcsolatot ápolnak a kulturális intézmények képviselőivel: javasolhatnak fiataloknak szóló programokat; visszajelzéseket adhatnak. Részt vehetnek exkluzív tárlatvezetéseken, amelyekről beszámolnak kortársaiknak. A havonta érvényesítésre kerülő ​nagyköveti igazolvánnyal különböző kedvezmények vehetők igénybe.

A Nagykövetek közvetlenül értesülnek speciális kedvezményekről, last minute ajánlatokról a kulturális intézmények képviselőitől, amellyel osztálytársaikat, iskolatársaikat kedvezményesen tudják eseményekre eljuttani. Emellett az általuk szervezett csoportoknak további kedvezmények ​vehetők igénybe – ezekről közvetlenül az intézményi kapcsolattartókkal lehet egyeztetni.

A programhoz kapscolódott a Belvárosi Mozi, a D2 Ifjúsági Központ, az IH Rendezvényközpont, a Móra Ferenc Múzeum, a REÖK és Szegedi Szabadtéri Játékok, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman, a Szegedi Vadaspark, a Szent-Györgyi Albert Agóra és a Szegedi Szimfonikus Zenekar. A program koordinálói további kulturális intézmények és helyek bevonását tervezik.