Az egyház, a szerzetesrend, a kormány és sok jó szándékú segítő összefogásával készült el a szegedi Szent Őrangyalok Óvoda épülete – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Tisza-parti városban.

Soltész Miklós a szegedi katolikus óvoda új épületének átadásán azt mondta, az új óvodaépületet megérdemlik a szegediek, a gyerekek, a szülők és óvónők.
A politikus a fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek szabályzatát idézve úgy fogalmazott, a nevelés azt jelenti, hogy az embereket, mint Isten teremtményeit és képmásait teljes kibontakozásukhoz segítjük, és képessé tesszük arra, hogy latba vessék adottságaikat a Föld emberhez méltóvá alakításához.
Soltész Miklós hangsúlyozta, minden gyermekből nagyon sokat lehet kihozni, ez a nevelés lényege.

A Szent Őrangyalok Óvodába öt csoportban 125 gyermek jár. A kétszintes, mintegy 1200 négyzetméteres épület 670 millió forintba került, a költségekből 464 millió forintot a kormány pályázati támogatása fedezett.

Az épület tervezője Kocsis György, kivitelezője a mórahalmi Bauszer Kft. volt. Az óvodaépület kialakításával együtt 70 millió forintból megtörtént az intézménnyel egy háztömbben található 850 diákot oktató Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium udvarának felújítása is.