Andrei Ojamets, az észt női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy csapatával nem csak turisták lesznek a pénteken kezdődő budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon. A szakember a kontinenstorna csütörtöki médianapján elmondta, Eb-újoncként minden mérkőzés nagyon nehéz lesz számukra, de szeretnék bebizonyítani, helyük van a mezőnyben.

“Soha nem játszottunk még ekkora teremben, de egész rövid idő elteltével már komfortosan érezzük magunkat” – utalt az eseménynek otthont adó Papp László Sportarénára Ojamets. A szövetségi kapitány számít arra, hogy jóval kisebb nemzetközi tapasztalatuk miatt lesznek nehézségeik, de felkészültek a magyar csapat ellen, és igyekeznek meglepni őket a pénteki nyitómeccsen.

“Ha veszítünk is, emelt fővel szeretnénk kikapni” – tette hozzá a szakvezető, aki örül annak, hogy egyből a magyarokkal találkoznak, ugyanis a nyomás a házigazda együttesen lesz.

“Az első pillanattól kezdve agresszívnek kell lennünk, ha idegessé tudjuk tenni riválisunkat azzal, hogy végig ott vagyunk a sarkában, lesz esélyünk a győzelemre” – mondta Ojamets az MTI-nek.

Az észt csapat kapitánya, Julija Mönnakmae szerint megtiszteltetés, hogy pályára léphetnek Budapesten az Európa-bajnokságon.

“Mindig csak a soron következő összecsapásra koncentrálunk. A felkészülésünk remekül sikerült, meglátjuk, ez mire lesz elég” – nyilatkozta a Franciaországban légióskodó feladó.

A magyar csapat pénteken 20.30 órától találkozik az észtekkel az Európa-bajnokság nyitónapján, majd sorrendben a románokkal, az azeriekkel, a horvátokkal és a hollandokkal csap össze a Papp László Sportarénában.
A hatcsapatos csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.