Két és fél hektáros területen égett az erdő aljnövényzete Ásotthalom közelében kedden délelőtt – tájékoztatta stúdiónkat Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltó alezredese. A tüzet a mórahalmi és az ásotthalmi tűzoltók a szegedi hivatásos tűzoltókkal közösen oltották el.

A déli órákban Szegeden, a Vértói úton gyulladt meg az aljnövényzet. A körülbelül négyszáz négyzetméteres tüzet a szegedi tűzoltók két vízsugárral oltották el. Kora délután a szegedi Kis-Baktói úton olajfás, füves területen csaptak fel a lángok. A négy hektáron foltokban égő tüzet szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltók fojtották el. Délután egy huszonöt négyzetméteres, könnyűszerkezetes épületben szivattyú, illetve villanymotor gyulladt ki egy balástyai tanyán. A tüzet a helyszínre érkező kisteleki és szegedi hivatásos tűzoltók a balástyai önkéntes tűzoltókkal valamint a balástyai önkéntes mentőcsoporttal közösen oltották el. Az esettel egy időben az algyői ipartelepen égett az aljnövényzet, mintegy kéthektáros területen. A tüzet a kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók és az algyői létesítményi tűzoltók egy vízsugár segítségével eloltották. Nagyméretű fa ága szakadt a járda fölé kora este Hódmezővásárhelyen, a Rudnay Gyula utcában. Az ágat a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították
el. Szerdán hajnalban teherautó rohant a leállósávban álló járművekbe az M43 autópálya 8. kilométerszelvényében, Szeged közelében. A baleset következtében három ember sérült meg. A helyszínre érkező szegedi tűzoltó egységek áramtalanították a járműveket, és közreműködtek a helyszín biztosításában.