A Google Titan tavaly óta vásárolható meg az Amerikai Egyesült Államokban és most már Franciaországban és Nagy-Britanniában, valamint Japánban és Kanadában is megrendelhetik a felhasználók.

A készülékkel és az alkalmazott kétlépcsős azonosítási eljárásnak a segítségével megakadályozhatók a számítógépekhez és az okostelefonokhoz való illetéktelen hozzáférések. A termék NFC-, USB- vagy Bluetooth-kompatibilis biztonsági kulcsként működik és kiegészíti a jelszavakat. A megoldás hardverek és szoftverek biztosítására egyaránt használható, miként a számos alkalmazásba vagy online szolgáltatásba való belépéskor is.

A Titan Security Key-t eredetileg a Google szolgáltatásainak különleges védelmi mechanizmusaként fejlesztették ki és a társaság összes okostelefonjával, a Chromebookokkal, a táblagépekkel és minden olyan eszközzel alkalmazható, amelyeken a Chrome böngésző fut. Később a megoldást ötvözték a vállalat Advanced Protection Programm nevű projektjével és integrálták bele a FIDO szabvány támogatását, ezáltal a Google-n kívüli ajánlatokkal is használhatóvá vált.

A csomag része az USB-s biztonsági kulcs és Bluetooth-kompatibilis biztonsági kulcs. A Google ajánlása alapján célszerű az egyiket mindennapi megoldásként alkalmazni, a másikat pedig biztonsági tartaléknak megőrizni. A Titan Security Key Franciaországban 55 euróért vásárolható meg.

(Képforrás: sg.hu)