A város saját forrásból, 300 millió forintért újítja fel az Etelka sori sportcsarnokot. A kivitelezőnek 180 napja van a munka elvégzésére, amelyet már el is kezdett – közölte a szeged.hu.

Állványerdő veszi körül az Etelka sori sportcsarnokot, mivel elkezdődött az épület felújítása. Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, erre elsősorban azért volt szükség, hogy az épület külső megjelenése, homlokzata illeszkedjen a mellette épülő sportuszodához. „Elsősorban a külső üvegburkolatot szeretnénk korszerűbbre és energiatakarékosabbra kicseréltetni” – emelte ki az alpolgármester. Emellett elkészül a tető hőszigetelése és kicserélik a nyílászárókat is. Az épület oldalán lévő portásfülkét előrébb helyezik, hogy az új uszoda gazdasági bejáratát is ki lehessen onnan szolgálni.

Ebben az évben már korszerűsítették a terem belső világítását, így ahhoz most nem kell hozzányúlni. Az épületben lévő vendéglátó egységet már kiürítették, ott öltözőket fognak kialakítani. Ezzel a munkafázissal augusztus végéig kell végeznie a kivitelezőnek. Azonban nem csak ez az épület újul meg – mondta Szentgyörgyi Pál, a súlyemelők által használt termet is korszerűsítik, azt is hőszigetelik, felújítják, kifestik és megoldják a vízellátását.

Mivel az épületek felújítására nem volt pályázati lehetőség, az önkormányzat saját forrásból, biztosítja a kivitelezéshez szükséges 300 millió forintot. A kivitelező júniusban vette át a területet és 180 napja van elvégezni a munkát.

(Képforrás: szeged.hu)