Alexandr Molcsalov A gyilkos című „színpadi road movie”-jának szegedi ősbemutatója előtt közönségtalálkozót rendeznek a Somogyi-könyvtárban. 

A darabot március 22-én láthatja először a Szegedi Nemzeti Színház publikuma. A premiert megelőzően, március 6-án, szerdán 16.30 órai kezdettel a bibliotéka első emeleti folyóiratolvasó-termében Vidovszky György rendező, Horgas Péter díszlettervező, Bánvölgyi Tamás színművész és Jánoska Zsuzsa rendezőasszisztens beszél az előadásról. Házigazda Almádi Róbert, a Návay Lajos Szakgimnázium magyar és kommunikáció szakos tanára.

„Andrej főiskolára jár, és 12 ezer rubelnyi kártyaadósságát úgy törlesztheti Szjékának, a kollégium vezérbikájának, hogy begyűjt egy korábbi 50 ezer rubeles adósságot vagy megöli az adóst. Szjéka a biztonság kedvéért elküldi Andrejjel saját barátnőjét, Okszánát. A fiatalok nem örülnek sem a feladatnak, sem egymásnak, de nekivágnak az útnak, mert félnek Szjékától. Autóbuszra ülnek, stoppolnak, útitervet változtatnak, gyötrődnek, váratlan döntéseket hoznak. Mert megölni valakit mégsem olyan egyszerű…

A forgatókönyvíróként hírnevet szerzett fiatal orosz szerző egyszerre fájdalmas és nevettető darabját világszerte játsszák. Kortárs orosz művet ritkán mutatnak be Magyarországon, így a szegedi színház ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy az orosz irodalmat ne pusztán Csehov művei alapján ismerje a nagyközönség” – olvasható a darab ajánlójában.