49 éves korában meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese. Az együttes frontemberét hétfőn reggel holtan találták az essexi otthonában.

Flint halálát először a Sun írta meg először az essexi rendőrség információira hivatkozva. A Prodigy később a hivatalos Instagram-oldalán erősítette meg a halálhírt. A poszt szövege szerint Keith Flint a hétvége során öngyilkos lett.

“A hír igaz, el sem tudom hinni, amit mondok, de Keith a hétvégén véget vetett a saját életének” – írta zenésztársa, Liam Howlett a posztban.

Az essexi rendőrség szóvivőjének közlése szerint hétfő reggel, 8 óra 10 perc körül egy 49 éves férfihoz érkeztek ki egy Brook Hill-i címre, miután egy telefonáló aggódott az ott élő férfi miatt, ám a rendőrök már csak a halálát tudták megállapítani. A közlemény szerint gyanús körülmény nem merült fel.

Keith Flint 1969 szeptemberében született, Kelet-Londonban nőtt fel, majd a hetvenes évek közepén szüleivel az essexi Springfieldbe költözött. Később Chelmsfordban járt iskolába, a tanulmányai végeztével pedig Braintree-be költözött.

Itt, egy helyi rave klubban ismerkedett meg a Prodigy alapítójával, a DJ-ként tevékenykedő Liam Howlett-tel. Howlett 1990-ben alapította a Prodigyt, amihez Flint előbb táncosként csatlakozott, idővel azonban a csapat arca és frontembere lett.

A brit zenekar a kilencvenes évek során az Egyesült Királyság egyik legnagyobb, legikonikusabb zenekarává vált. Népszerűségüket nagyrészt a Firestarter és Breathe című daloknak köszönhették. Mindkettőben Flint énekelt.

A Prodigy állandó szereplője volt a magyar fesztiváloknak, idén nyáron a SZIN-en léptek volna fel, ez lett volna a csapat 15. magyarországi koncertje. Az első magyarországi koncertjüket 1995 júniusában adták a Petőfi Csarnokban, később többször játszottak a Sziget és a Volt fesztiválokon, de az utóbbi években több már több kisebb fesztiválon (Campus és Fezen) is felléptek.

 

 

 

 

 

 

Cikkünk frissül.