A délutáni órákban folyamatosan érkeztek a lakossági bejelentések a szegedi főügyeletre. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – tájékoztatta stúdiónkat Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem sajtó szóvivője. 

Csütörtökön öt nagyobb szabadtéri tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei egységeket. A lángok csak ezen a napon több mint hatvan hektáron pusztítottak. Először Kistelek külterületéről érkezett lakossági bejelentés, itt a nádas égett harminc hektáron. Szegedről, Kistelekről, Kiskunfélegyházáról, Balástyáról, Sándorfalváról és Csólyospálosról érkeztek hivatásos és önkéntes tűzoltók, tíz egység oltotta a lángokat. Kora este Sándorfalván, a Sport utca végén csaptak fel a lángok, itt tizenkét hektáros területen égett a nádas. A szegedi, a hódmezővásárhelyi, a ruzsai, a csongrádi és a kisteleki tűzoltókat riasztotta a főügyelet, négy vízsugárral fékezték meg a lángokat a tűzoltók. Este nyolc órakor Pusztaszerre vonultak a tűzoltók, húsz hektáros terület égett. Hat környező városból hat hivatásos és egy önkéntes egységet riasztott a szegedi főügyelet, a munkálatok késő este fejeződtek be. Éjfél után pár perccel pedig Mórahalom térségéből jelezték a lakók, hogy ég a kiszáradt aljnövényzet, a tűz átterjedt az ott tárolt több mint száz körbálára is.

A gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a környező épületekben sehol sem keletkeztek károk, személyi sérülés egyik esetben sem történt.