SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel korábbi adásait ismételjük. Február 5-én este nyolckor kezdődik a soron következő, huszonhatodik epizód ismétlése. Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-en.

Joey De Francesco.

26. műsorunk 2017. április 4-én hangzott el, akkor több, mint 2 óra 34 perces időtartamban. A 19 perccel (!) megvágva megőrzött változat is bővelkedik azért kommentárokban és elemzésekben (és persze rosszalkodásban). A LEPATTANÁSOS ragadványcím az adás elején kap (?) értelmet, asszisztencia-gondjaink kontextusában… Zeneileg álljuk a sarat továbbra is – legalábbis a középszerűség és az érdektelenség vádjával szemben.

Éppen ezért egy víztiszta és emelkedett Santana-val indulunk. Emil.Rulez! viszont nem kerülgeti a „zsé”-t kéjmámoros szambájával tobzódva a magyar nyelv zeneiZSÉ-ségében…John Mayall, legjobb Jazz+Blues notabilitásaival kíméletlenül kiárulja a C-Dúr skála minden hangját – ezerszeres profittal… Körte szómester szavaival, sikerül a műsorban egy Joe(t) Satriani, vagyis egy megtisztítóan szép instrumentális számmal felfesteni valami új világot… Elindítjuk a HETI CHUCK sorozatunkat, Chuck Berry 30-napos sikerével… A az Úr előtt feloldozó szentbeszédet ezútta a Hammomd orgonára és annak „legnagyobb” kortárs hittérítőjére, Joey De Francesco-ra bízzuk…

Utánaérdeklődtünk egy szegedi zenekar országos sikere előzményeinek, amit a Brothers Johnson Stomp-jában találtuk meg… A skót ember és a tibeti misztika kapcsolatát is felfedjük John McLaughlin spanyol című lemezének egy bizonyos felvétele kapcsán. Címéban részben azonos, hangzásában viszont annál kontinentálisan távolibb lesz az A.E. Bizottság jégkrémbalettes Milarepaverzió-ja… A halak témakörét a Sublime rossz halával dobjuk be a vízbe. A Reel Big Fish csak nevével kötődik a halas témához, ámde a barátnők problematikáját nem hagyják a víz alatt…

A blues-veterán magyar Stexas együttes viszont direkt zsákbamacskát árul. A skót Rod Stewart szabadon nyúlta a Free együttes nagy sikerét, hogy nálunk is szerepeljen vele… Brit rockzenész hallgatóink ástak ki nekünk egy rockabilly-korabeli kincset: Jack Southern Darlene-jét… A nagy divátját élő Postmodern Jukbox tagjai Casey Abrams és Haley Reinhart ismert örökzöldeket frissítenek fel, új ízlés szerint… Búcsút veszünk egy kiváló kortárs jazz zenésztől, Arthur Blythe-tól és kérünk egy gospel-bluest Muddy Waters-től, hogy kellő áhitattal távozzunk el… szerencsére csak egy hétre…!

Dr. Rock

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában