Egy szentesi családi ház egyik szobájában csaptak fel a lángok szombaton délután – tájékoztatta stúdiónkat Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem sajtó szóvivője.  A város hivatásos egysége érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. A mentés közben két gázpalackot vittek ki az épületből. A tűzben egy idős ember súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Egy balástyai melléképület gyulladt ki vasárnap délelőtt. A kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett, a benne tárolt mezőgazdasági járművek és termények is égtek. Az egységek több vízsugárral kezdték meg az oltást, munkájukat a balástyai önkéntes tűzoltók is segítették. A tűz a főépületet is veszélyeztette, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak károkat az épületben. A tűzesetben senki sem sérült meg.

A lerakódott korom égett egy hódmezővásárhelyi családi házban vasárnap este. A város hivatásos egysége végezte el a beavatkozást, az eset során senki sem sérült meg.

Forgalomirányító lámpának ütközött egy személyautó vasárnap kora reggel Szegeden. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.