Fotóslest épít néhány lelkes természetfotós a mórahalmi Nagyszéksós-tó kilátója alá a Kiskunsági Nemzeti Park támogatásával – közölte a Délmagyar. 

Napokon át fúrtak, faragtak, deszkákat szögeltek szegedi természetfotósok a mórahalmi Nagyszéksós-tó kilátója alatt, ahol egy fotóslest alakítanak ki. – Összefogtunk néhányan, mert szeretnénk a területen fotózni – mondta Csejtei Péter természetfotós és a karbantartás-vezetője a Délmagyarnak adott interjújában.. Rajta kívül Honti Viktor, Molnár Gyula, Balla Tihamér és Varga Gergely dolgoztak a lesen, amelyhez a faanyagot a Kiskunsági Nemzeti Park biztosította.

– Ezenkívül mindent mi, saját erőből csináltunk meg – tette hozzá a fiatalember. A fotóslesen még mindig van mit alakítani.

A természetfotósok, akik még a hét elején is dolgoztak a lesen, elmondták, hajnalban, amikor nincsenek látogatók a tónál, jó képeket lehet készíteni, mert akkor vannak ott a madarak. – A terület hátulról kapja a fényt, de a helyszín adott volt, ezen sajnos nem tudunk változtatni – mutatta Péter, miközben az egyik deszka kiálló végét fűrészelte.

(Képforrás: Délmagyar)