SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel korábbi adásait ismételjük. Január 15-én este nyolckor kezdődik a soron következő, huszonharmadik epizód ismétlése. Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-en.

Százontúli újabb bejelentkezéseink (102., 103.) után, vissza a moderált ismétlések sorozatához! A 23. műsornál tartunk tehát, ami eredetileg 2017. március 14-én hangzott el, akkor 137 perces időtartammal, ami a „műtőben” 13 és fél perccel lett „karcsúbb”.

Az akkori aktualitások és bizonyos poénok estek ki, igaz, az utóbbiakat a vidám újévi hangfelvágottunkban „újrahasznosítottuk”… A veretes zenei válogatást Vilmos császárt idéző, füttyös zenével kezdtük (Whistling Jack Smith)…

Anouschka Shankar.

A „MIAFRANCEZ” rovatunk ismert, de nem mindig felismert régi dallamokat azonosít be, mint pl. a Washington Square (Village Stompers) és a The Poor People Of Paris két öltözetben is (Winifred Atwell / Les Baxter). Egy kis bigband-stúdium után egy „mindennapi” blues következik (Count Basie). A francia nu-jazz kiváló formációjának (Triode) Come Together coverje után a csapat kiváló fuvolása (Michel Edelin) is kap egy lehetőséget, hogy bizonyítson, egy másik honfitársával, a nagyszerű trombitással (Eric Truffaz), aki az európai kortárs jazz egyik iránymutató alakja.

A liba-tematika emlékezetes fejleménye volt, hogy a nyári lúd hangját Romhányi József hangjára, majd a Red Hot Chilli Peppers zenéjére is „ráműtöttük” – iskolát teremtve mintegy magunknak… Innen a műsor LIBÁSMŰTŐS címe… Roy Buchanan libazsíros zenéje után, egy török zenei érdekesség (Sevcan Orhan) koronázza meg a blokkot, bár csak a címében „libás” és egészen mást jelent a címe, ami a műsorból majd kiderül…Mindezek után még főzni is zenében fogunk (George Benson). Variációk következnek ezután a Shakey Ground kellemes témájára (Temptations / Phoebe Snow).

A szitár atyjának szitársztár leánya (Anouschka Shankar), majd a Genesis egyik meghatározó személyiségének (Peter Gabriel), ezredfordulós lemezéről egy misztikus zene visz bennünket a végkifejlet felé. Előbb azonban Nagy Feró vérfagyasztó félperces meséjét hallgatjuk meg az éhes madárról (Ős-Bikini). A végén fényt derítünk a Lennél te rózsabimbó című népszerű melódia eredetére, a létezhető leghangulatosabb mai kiszerelésben (Hot Jazz Band)… A hasonlóan szívhez szóló dallamokkal a finisre még visszatér az egykori páratlan tehetségű trinidadi zongoristahölgy (Winifred Atwell). Nem ígérhetünk mást, mint 124 perc tömény zeneélményt és szórakozást…

Dr. Rock

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában