SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel adásának legújabb, soron következően 103-ik adása január 8-én, vagyis ma este 20 órától hallható élőben a Civil Hang hullámhosszán. Íme e heti írásos ajánlónk Plesi tollából… Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-re ma este.

Száz után csak akadozva megy előre a számozás. Az első 101. műsorunkban bejelentettük az élő műsorok szüneteltetését és okát is adtuk annak, amennyiben lehet… Most, január elsején megmutattuk, meddig lehet bírni a magunkfajtáknak az örömrádiózás nélkül – az első nélkülözős időszak alig több, mint másfél hónapig tartott…

A második 101., vagyis a végleges számozás szerinti 102. műsorunk, beszédesen megmutatta az igazi énünket, játékos és szellemeskedésre hajlamos kedvünket. Az összevágott beszólásaink és az azokat magyarázó felkonferálásaink közben számos zene csak úgy apróra vágva, poénként került be a hangzó anyagba.

A 102. műsor POÉNBEFŐTT MIX-ének adalékai, hozzávalói voltak ezek a zenék. Ugye, ebből is látszik, hogy nálunk nincs melléktermék, kihasználatlan zeneidő…. és most tessék figyelni!

Minden rosszhiszemű híreszteléssel szemben a Plesi képes olyan rádióműsorra, amiben egy szót sem szól… Hol vannak már az ötperces, három-, vagy egyperces fogadalmak… Ennek a műsornak az lesz a címe: SZÓTLAN MŰSOR, ami szó szerint azt jelenti, hogy egy szót sem szólok, sem az elején, sem a végén és a zenék között sem…

John Zorn. Fotó: Andy Newcombe

Az ok nyilvánvaló és természetesen nem kell azért arra gondolni, hogy az ismételt műsoraink átkötő szövegeit is kikaszaboljuk… Ez a műsor alapvetően a zenékről és a zenék kapcsán megfogalmazandó gondolatokról szól, de egyszer azért kipróbálhatjuk…

A szokásosnál is szélsőségesebb, talán minden eddiginél szeszélyesebb zeneválogatás éppen a határtalansággal és az összekötő szövegek nélküli szabad interferenciák lehetőségével szeretne gyönyörködtetni… Egy előnye biztosan lesz ennek a „szerkesztésnek”: több idő jut a zenékre, vagyis több, összesen 29 szám fért bele a szokásos 2 és fél órás műsoridőbe… Hogy mikre lehet gondolni ezúttal?

Mousse T. feat. Emma Lanford, Kinks (2x), Bobby Mc Ferrin (2x), Európa Kiadó, Major Holley, Captain Beefheart, Miles Davis, Boney M, Yoko Ono and John Zorn, Bikini, Zalatnay, Frakk, a macskák reme, Szabó Gábor, Al Jarrau, Phoebe Snow, Anoushka Shankar, Peter Gabriel, Four Tops, Otis Taylor, Winifred Atwell, Beach Boys, Jaco Pastorius, Quimby, Move, Richard Wagner, Ferenczi György és a Herfli Davidson.

Ezt a műsort másként kell hallgatni, mint a többit, ezúttal az átkötéseket, a kommenteket, a poénokat a hallgatókra bízzuk…a FB-os, Dr. Rock szakrendel oldalunkon meg is lehet írni néhány gondolatot, véleményt – az adás idejében is… a műsorkészítők úgyis éppen ráérnek majd… !

Dr. Rock

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában