December közepén indított szavazást az MHD86 nevű cseh járműipari szakportál arról, melyik európai városban jár a legszebb fényvillamos. A Szegeden közlekedő adventi jármű a napokban lezárult szavazás során Amsterdamot, Münchent és Prágát is megelőzte.

Három magyar város – Szeged, Miskolc és Budapest – adventre felékesített fényvillamosai kerültek be a cseh MHD86 magazin szavazásának Top5 mezőnyébe. Szegeden kívül Miskolc és Budapest is az élmezőnyben végzett, előbbit a legjobbnak választották meg.

Miskolc kezdettől fogva vezette a mezőnyt, többek között annak köszönhetően, hogy a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Facebook-oldala két nappal a verseny meghirdetése után már szavazásra buzdította a miskolciakat, végül sikerült is megnyerniük a versenyt – írja a szeged.hu.

A szegedi fényvillamosok 3016 voksot kaptak, így 13 várost – többek között Amsterdamot, Münchent és Prágát is – maguk mögé utasították a versenyben. A szavazáson, amelyen a szegedi fényvillamosokat Európa ötödik legjobbjának választották meg, összesen 52 ezer szavazat érkezett.

Szegeden november végén egy PESA-t és egy Tatra-t dekoráltak ki LED-szalagokkal. Ma, vasárnap estig a 2-es, 3-as és 4-es vonalon még lehet fényvillamossal utazni. Aki eddig lemaradt az élményről, még gyorsan pótolhatja.