• 2019-08-20 - István napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Nem akarja leváltani Carlos Ghosnt a francia állam a Renault éléről

Nem akarja leváltani Carlos Ghosnt a francia állam a Renault éléről

Megbízott igazgatót kíván átmenetileg kineveztetni a Renault élére a francia kormány a cégvezetés folytonosságának a biztosítása érdekében – ítja az MTI.

Ghosn úr jelenleg akadályoztatva van feladata ellátásában – jelentette ki kedden Bruno Le Maire francia gazdasági és pénzügyminiszter a Franceinfo rádióállomásnak adott interjúban.

Hangsúlyozta egyúttal, hogy a részvények 15 százalékával rendelkező francia állam “bizonyíték hiányában” nem támogatja a Renault felügyelőbizottságában a cégvezető leváltását, hanem biztos kinevezését szorgalmazza a cég élére.
Elmondta: tájékoztatást kértek a japán hatóságoktól a Nissantól kapott minden vonatkozó információról, az azonnal elvégzett ellenőrzés során pedig Carlos Ghosn franciaországi adóbevallásában nem bukkantak semmilyen rendellenességre.

Carlos Ghosnt, a Nissan-Renault-Mitsubishi autóipari szövetség elnök-vezérigazgatóját hétfőn tartóztatták le a japán hatóságok tőzsdefelügyeleti és pénzügyi szabálytalanságok vádjával. A vád szerint Carlos Ghosn öt év leforgása alatt a ténylegesnél ötmilliárd jennel (40 millió euró) kevesebb jövedelmet jelentett a tokiói tőzsde felé, emellett egyéb pénzügyi szabálytalanságokat is elkövetett és saját célra vett igénybe vállalati forrásokat.

A Renault részvénye hétfőn tíz százalékkal is gyengült Párizsban, a kereskedést pedig nyolc és fél százalékos veszteséggel fejezte be. A keddi kereskedésben a részvény a kora délelőtti órákban három százalékkal gyengült.

A Renault felügyelőbizottsága ma délután ül össze az elnök-vezérigazgató helyzetének a megvitatására.

(Képforrás: CNN.com)

Online adás

lejatszo