• 2019-08-24 - Bertalan napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Dr. Rock Szakrendel – Ajánló a 15-ik adáshoz

Dr. Rock Szakrendel – Ajánló a 15-ik adáshoz

SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel korábbi adásait ismételjük. November 2-án este kilenckor kezdődik a soron következő, tizenötödik epizód. Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-en.

Carol Kaye a Los Angeles recording studióban a 60-as évek közepén (Fotó: GAB Archive/Redferns)

A 15. műsorunk, a maga idejében a 17-es szám jegyében ’17, január 17-én hangzott el. A válogatás, összeállítójától – csak úgy röptében – a ZENELÉGITÁRSASÁG címet kapta… aztán 19 zeneszám – és huss… A „fársáng” szezonjának jegyében természetes dolog, hogy „maskarádéval” kezdünk (Carmen McRae és George Benson változataival). A szószátyár műsorvezető álarc nélkül lép elő, talpig blues-ben (Buddy Guy & Junior Wells) és elkezdi a vendégkísérést (nem pedig az idegenvezetést!). Mindenek előtt felfedezünk – magunknak – egy 81 éves basszusgitáros fenomén, túlélő hölgyet (Carol Kaye). Tőle függetlenül, egy bizonyos spanyol bolha, kétféle változatban is újjászületik válogatásunkban (Herb Alpert vs. Beatles).

Egy bizonyos Bobby McFerrin nevű zseniális improvizátor viszont nyúlja a gombafejűek autóját egy, nem is akármilyen körre. Előkerül a továbbiakban egy kalasnyikov is (Goran Bregovic), érintjük a bajos Chicago-t is (Paul Butterfield Blues Band + Michael Bloomfield), a PLESITOURS félelmetes zenei utaztatása keretében, hogy aztán egy kicsit fellélegezve ereszkedjünk le New Orleans nyugalmasabb vizeire (Dr. John).

Dr. John. Fotó: Erika Goldring

Magyar ember létére, hamisítatlan, parádés NOLA-béli (New Orlaeans, Louisina) ritmizálással masíroztatja be a bluest műsorunkba a kiváló jazzmuzsikus, Kaltenecker Zsolt. Dél-afrikai csirke történet (Miriam Makeba) után egy daltalan madár verdes szárnyaival, halálközeli metál zenére (My Dying Bride).

Aztán emlékezve arra, hogy néha a rossz idők is hirtelen jóra fordulhatnak, ha hirtelen ott jön a kedvesünk, akit hirtelen megszerethetünk – persze, csak ha legkevesebb négy Tremeloes számot egymás után meghallgatunk, mert hallgatni arany…és ha erre képesek vagyunk, akkor már képesek leszünk egy, közel 12 perces progresszív rockzenei műalkotással is repülni egyet az éjszakában, az elszállós Cressida nevű brit repültető zenelégitársaság „gépén” – vagy utólag, bármikor. Rájuk is érvényes a számuk címe: akkor hívd őket, amikor majd jönnek…

Ehhez kívánunk, Körtével is meg(sok)szorozva és Szibillánkkal is együtt rezdülve, tizenötszörös zeneélvezetet és kellemes zene-röpködést mindenkinek !!!

 

Dr. Rock

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában

Online adás

lejatszo