Vasárnap hirdették ki az október 12. és 21. között Bukarestben zajló Festin pe Bulevard nemzetközi színházi seregszemle díjait.A Harag György Társulat tizenöt év után kapott újra meghívást a fővárosba, a Nottara Színház által szervezett fesztiválon pedig október 18-án léptek fel a Bocsárdi László, kétszeres UNITER- és Jászai-díjas alkotó által rendezett Tévedések vígjátéka című előadással.

A fesztivál zárónapján díjátadó gálán tüntették ki a seregszemle legjobbnak ítélt előadásait. A Tévedések vígjátéka bukaresti előadását a közönségzsűri díjával jutalmazták. A Nottara Színház a Festin pe Bulevardot megelőzően hűséges nézői számára írt ki pályázatot, melyre a színház előadásairól írt kritikákkal, elemzésekkel, beszámolókkal jelentkezhettek, ezek alapján választották ki a közönségzsűri tagjait.

A Tévedések vígjátéka a Harag György Társulat utóbbi időben legtöbb fesztiválon szereplő előadása. Meghívott előadás volt Gyergyószentmiklóson, a Kisebbségi Színházak Kollokviumán, a magyarországi Gyulán tartott nemzetközi Shakespeare Fesztiválon és a nagyváradi Varadium Fesztivál is műsorára tűzte. Bemutatták továbbá a budapesti Nemzeti Színházban és tavasszal a Thália Színház színpadán is láthatta a fővárosi közönség, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén.

Egyébként a bukaresti fellépést követően két nappal Székelyudvarhelyen, a 9. Interetnikai Színházi Fesztivál programjában volt látható az előadás.

(Forrás: https://szinhaz.org)