Mákos céklatorta lett az év gyógynövényes, házi, cukormentes tortája. Idén a legfinomabb és a legkreatívabb gyógynövényes tortát is díjazták a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, melyet Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervez meg minden évben.
A rangos zsűriben Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője is helyet foglalt, aki a cég különdíját Kunsági Gabriella hobbicukrásznak ítélte oda.
A legjobb gyógyhatású alapanyagot tartalmazó tortát és a legötletesebb receptet is díjazták a hobbicukrászoknak meghirdetett Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, melyre idén 28 pályázat érkezett, ebből a tíz legkiválóbb recept jutott a döntőbe.

A megmérettetésre olyan recepttel lehetett pályázni, mely nem tartalmaz sem cukrot, sem fehér lisztet. A cukor- és lisztmentesség mellett idén a gyógynövények is hangsúlyt kaptak: a rangos zsűri most először különdíjjal értékelte a legfinomabb, gyógynövényt tartalmazó alkotást.

A Diabess-Györgytea különdíját Kunsági Gabriella a Szép kis mákvirág fantázianevű tortájával nyerte el.

– Nagyon örülök, hogy ilyen sikert aratott a meggyes-mákos-céklás receptem, mivel a zöldség egy süteményben gyakran igen megosztó. De a cékla ebben a kreációban csak mint természetes édesítő és színező van jelen, ajánlom, hogy próbálják ki, süssenek-főzzenek vele, kiváló alapanyag” – nyilatkozta.

Szép kis mákvirág nevű tortáját egyaránt ajánlja cukorbetegeknek, illetve olyanoknak is, akik figyelnek a vonalaikra, és egészségtudatosan táplálkoznak.

(Forrás: https://femina.hu)