Az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén nem lesz vízkorlátozás. Negyedével több víz fogy ugyan a hőség miatt, de van elég vizünk. Ha kell, újabb vízbázisokat, víznyerőműveket is munkába állítanak – közölte a Délmagyar.

A főváros környékén több településen is arra kérte a vízmű a fogyasztókat, hogy ne mossanak autót, ne locsoljanak, ne most töltsék fel a kerti medencét, mert a hőség miatt jelentősen megnövekedett a vízfogyasztás. A magasabban fekvő településeken, például Solymáron már csak csöpögött a csap. Ezért ott vízkorlátozást vezettek be. Az Alföldvíz Zrt. felkészült a megnövekedett vízigény kiszolgálására – tudatta Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. PR-irodavezetője. A szakemberek folyamatosan nyomon követik a vízhasználatot. Az utóbbi hetekben a hőség miatt 20-25 százalékkal emelkedett meg a fogyasztók vízigénye.
A társaság Csongrád és Békés megyében közel 130 településen szolgáltat egészséges ivóvizet. Fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy az üzemeltetésükben lévő vízbázisok és a víznyerőművek olyan állapotban legyenek, hogy ezeket, ha szükséges, bármikor üzembe állíthassák. A vízminőség-javító programoknál is hangsúlyosan figyeltek arra, hogy az elkészült művek a lehető legnagyobb biztonsággal szolgálják a lakosságot, vagyis csúcsidőszakban is elegendő mennyiségű és minőségű víz álljon rendelkezésre. Diós Zsolt hangsúlyozta, a mostani, többhetes kánikulában sem fordult elő és nem is állhat elő olyan helyzet, hogy bárhol vízkorlátozást legyen szükséges elrendelnie az önkormányzatoknak.