Csongrád megyében 21 helyszínen kóstolhatjuk meg az ország tortáit – közölte a Délmagyar.

Idén a Komáromi kisleány névre keresztelt sütemény lett az ország tortája a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének döntése szerint, míg az év cukormentes tortájának a Három kívánság elnevezésűt választották. A testület döntése szerint mától országszerte megkóstolhatók az államalapítás alkalmából készült sütemények. Szegeden a REÖK Kézműves Cukrászdában már péntek óta nagy erőkkel gyártják az édességet, Mannah Reda üzletvezető azt mondja, a minőségi alapanyagok elengedhetetlenek hozzá.

A tészta alapja a méz és a dió, a krém vanília, a tetején lágy csokoládéréteg, de benne a gyömbér, a körte és a fahéj is megjelenik. A cukormentes domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró, míg a tetejét édes hab borítja

Csongrád megyében 21 helyszínen kóstolhatjuk meg az ország tortáit. Hódmezővásárhelyen például a Szőke, Kisteleken a Zefír, Székkutason a Korona, míg Szentesen a Füsti Cukrászdában. Szegeden az Acapella, a Kis- és a Nagy Virág Cukrászdák mellett a REÖK Cukrászdában, valamint további tizenegy helyszínen, például a Tápéi, a Kálvária és a Szeged Nova Cukrászdában is kapható.

(Képforrás: www.delmagyar.hu)