Táblás illetve számítógépes játékokon próbálhatják ki ügyességüket, és kísérthetik meg szerencséjüket a gyereknapon, akik a Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvány szervezésében. Hogy kik is jöhetnek, hova és meddig tart a rendezvény, erről beszélt a Panda Rádió élő adásában Berinszki Zoltán, az Alapítvány elnöke és Szilágyi Botond, a rendezvénynek helyt adó bár vezetője.

Mondjuk el, hogy mi lesz ez az esemény, amivel ti gyereknap okán készültök?

Ismét sikerült nagyot álmodni és erre megtaláltam Szilágyi Urat. Ez egy kósza ötletből indult ki, ugyanis a klinikán bennfekvő gyerekek, illetve azok, akik otthon gyógyulgatnak nem igazán tudnak részt venni nyíltszíni programon vagy esetleg a betegségükből kifolyólag a mozgáskorlátozottságuk miatt nem tudnak elmenni. Így megtaláltam Szilágyi Urat, aki a LvL Up eSport Bárnak a vezetője és közösen kitaláltuk, hogy erre a napra övéké lesz az eSport Bár.

Ez alatt mit kell érteni? Mettől meddig?

27-én vasárnap reggel nyolctól délután ötig felbontásokban.

Milyen programokkal várjátok a gyermekeket?

Igazából nálunk a bárban társasjátékok, számítógépek és játékkonzolok várják a gyerekeket. Reggel 8 órától délig az egész létesítményt a gyerekek rendelkezésére bocsájtjuk. Amit szeretnének kipróbálni a számítógépes játékok, játékkonzolokon keresztül való szórakoztatás vagy a társasjátékok, mert van közel 60 darab társasjátékunk és akkor amit szeretne a gyerkőc, amit meg szeretne nézni és kíváncsi rá azt mi meg tudjuk valósítani.

Mi alapján kezdted el kiválogatni, hogy kit viszel magaddal? Egyenlőre hány gyermek várható?

Egyenlőre 5-6 biztos gyermekről tudok. Nem is kell jelentkezni. Felkelnek vasárnap és szeretnének egy programot csinálni akkor el tudnak jönni. A klinikához nagyon közel van ez a bár, tehát nem kell messzire menni.

Ha jól tudom önkénteseket is keresel.

Igen keresek. Már van jelentkező abból is. Van két gyógypedagógus, akik szívesen jönnek, van egy fiatal barátom, aki nagyon ért a számítógépes játékokhoz, mert kell valaki aki tud segíteni a gyerekeknek.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

(Kép: https://www.facebook.com/LvLUpBar)