ANGLIA –  Május 15-én napvilágot látott az új, várva-várt Freddie Mercury film trailere a Fox filmforgalmazó hivatalos, online felületein. A Queen legendás énekesét a cselekmény középpontjába helyező egész estés mű idén ősszel (november 2-án) kerül a mozikba. Addig is összegyűjtöttünk pár fontos információt, és érdekességet a Bohemian Rhapsody című alkotásról. Fotó: BR

A film a Queen zenekar megalakulásától egész pontosan az 1985-ös, Live Aid-es fellépsükig követi nyomon a zenekar tagjainak életét. A forgatókönyvet Anthony McCarten írta, Freddy Mercury szerepében pedig Rami Malek látható és hallható. A színész teljes mértékben azonosult a legendás énekessel, a hasonlóság a hivatalos trailer és fotók megjelenése után nyilvánvaló.

Malek mellett olyan színészeket láthatunk a főbb szerepekben, mint Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, és Mike Myers.

Gwilym Lee alakítja Brian May gitárost, Ben Hardy a Queen dobosát, Roger Taylort, és Joe Mazzello pedig a basszusgitáros John Deacont.

Freddie Mercury szerepében Rami Said Malek, amerikai színész látható, aki 1981. május 12-én született a kaliforniai Los Angelesben. 2016-ban Emmy-díjat nyert a drámai tévésorozatok kategóriájában mint legjobb férfi főszereplő a Mr. Robot című sorozatban nyújtott alakításáért, ugyanezért a szerepéért 2016-ban-és 2017-ben is Arany Glóbusz-díjra jelölték. Először 2016-ban érkeztek hírek arról, hogy majd ő alakítj Freddie Mercuryt a Queen filmben. A szerepet korábban Sacha Baron Cohennek ajánlották, neki azonban konfliktusa akadt a banda tagjaival a kreatív irányvonal elképzelését illetően, így végül kiesett a produkcióból.

A Bohemain Rhapsody május 15-én napvilágot látott előzetesét egy nap leforgása alatt több mint ötmillióan tekintették meg, május 19-ére pedig ez a szám már nyolcmillió fölé szökött.

A filmról szót ejtett már 2010-ben is Brian May, a Queen gitárosa, de a forgatás csak 2017 szeptemberében kezdték meg, Bryan Singer rendezővel. Őt a munkálatok közben le kellett cserélni, így onnantól egészen a befejezésig, avagy 2018 januárjáig Dexter Fletcher rendező vette át a munkáját.

A 20th Century Fox stúdió november 2-án mutatja majd be a kész filmet, a magyar vetítések kezdetéről azonban egyelőre még nincs pontos információnk.