• 2019-09-21 - Máté, Mirella napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Csak Egy Társulat – Napraforgó + HANG

Csak Egy Társulat – Napraforgó + HANG

Május 19-én 19 órától játssza ismét a Csak Egy Társulat Pass Andrea Napraforgó című művét. A darab komoly társadalmi kérdéseket feszeget: Hogyan teszi tönkre egy család életét az anya bipoláris személyiségzavara.

A jegyvásárlási lehetőségekről itt olvashatnak. A Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió közös műsorának vendége volt Bánvölgyi Tamás színész, a darab rendezője, illetve az édesanyát játszó Zámbó Nikolett. Hallgassák meg a velük készült interjút.

Mondjuk el, hogy miről is szól ez a darab, mert ez egy nagyon komoly társadalmi problémát feszeget.

Igen ez egy elég mély indítás így a délelőtti órákban, de a darab hangulata és témája sajnos a családon belüli erőszakról szól. Elég keményvonalasan mutatja be azt, hogy egy anya, hogyan bánik a családjával. Nem csak a lányával, hanem a férjével is és a családi közeggel, sőt mi több ez a kislánynak, az anya lányának, Jankának az életére, az osztálytársaival való kapcsolatára is kihat, elég nagy mértékben.
Sajnos, vagy nem sajnos ez a téma mindig is aktuális lehet. Azért is vettük elő tavaly és csináltuk meg vizsgaelőadásnak ezt az előadásunkat, hogy egy komolyabb hangvételt üssünk meg azzal, hogy a tanodás vizsgák nem habra-babra mutatványok, hanem igenis mély drámákat is képesek magukból kihozni, drámai lelkületet is képesek kihozni a szereplők magukból és ezáltal meg tudnak mutatni egy olyan társadalmi problémát a korosztályuknak is, ami elég közel állhat hozzájuk, már csak az életkorból adódóan.

Kortárs darabot tudatosan vettél elő? Vagy kinek volt ez az ötlete?

Én átadnám a szót Nikinek, mertén akkor még a tanodás osztályomként tituláltam őket és most már Csak Egy Társulat formációjában létezünk tovább.
A tanoda megszűnt és színész 2-es végzettségű emberekről beszélünk, tehát mondhatom azt, hogy most már munkatársaim.

Lényegében ezt a darabot úgy választottuk, hogy több darabot összeválogattunk és úgy kezdtük, hogy ezeket mind elolvastuk, átbeszéltük és ez az egy darab volt az, amire azt mondtuk, hogy számunkra ez a megfelelő, tehát így esett erre a darabra a választás.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

(PLAKÁT: NÓGRÁDI CLAUDIA)

Online adás

lejatszo