• 2019-07-23 - Lenke napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Háznyi lángok Szegeden + VIDEÓ

Csak a tűzoltók hatékony segítsége előzte meg a katasztrófát. 

Ebédidő magasságában kapott lángra Szegeden a Baktói kiskertekben az a hulladékhalom, amelyet évek alatt halmozott fel a területen egy helyi lakos. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltók az olykor 10-15 méter magas lángokat kordában tartották. A tízmásodpercenkénti robbanásokkal tarkított tűzfészek ennek hatására, valamint a kedvező széliránynak köszönhetően további ingatlanokat nem pusztított el. A felhalmozásra került hulladékanyagok akkora füsttel váltak hamuvá, amely Algyő irányába szinte a teljes látótérben beborította az égboltot. Az illegális hulladéktároló hely a környező lakosság komoly elégedetlensége ellenére is a helyén maradhatott, pedig többen jelezték annak létét az illetékesek felé.

Miután nagyjából biztossá vált, hogy további ingatlanokat a tűz terjedése nem veszélyeztet, volt olyan helyi lakó, aki abbéli véleményének adott hangot, miszerint a tűz végre elintézi azt, amit a városnak eddig nem sikerült. Volt aki abbéli csodálkozását fejtegette, miszerint hogy történhet meg ilyen, miközben ha valaki egy adag sódert hagy kint az utcáján, heteken belül megjelenik életében az illetékes felügyelet, meg a mázsányi bírság is. Szerencsére a tűzoltók magas szintű szakmai tudásának köszönhetően a nagyobb baj elhárult. A lakosság reméli, hogy végre valaki lép is valamit az ügyben, utalva itt elsősorban a terület önkormányzati képviselőjére. Mondták mindezt főleg annak figyelembevételével, hogy többen rámutattak a jelenlévő helyiek köréből arra, hogy a gyűjtögető magánszemély légvonalban körülbelül 1km-re lévő lakóhelyén is hatalmas mennyiségű hulladék lelhető fel, amely a mai tűzesetből világossá tette annak veszélyes voltát, immáron nem csupán közegészségügyi szempontból. A néhány száz négyzetméteres területen égő gigantikus máglya fészkéből a közepesnek mondható szélerősség miatt izzó pernyeeső hullott alá a környező lakóingatlanokra, azonban mindez szerencsére szintén nem okozott kárt. A parázshalom további oltása valamint őrzése e sorok írásának pillanatában is zajlik, annyi azonban mostanra elmondható, hogy ez idő szerint sikerült megszelídíteni a lángokat. A jelenlegi feladat most az újragyulladás megakadályozása és a terület biztosítása. Köszönjük a tűzoltóság hathatós munkáját, legalább Ők elvégezték a dolgukat.

Munkatársunk a helyszínen járt és nagyjából 70-100 méteres közelségből sikerült megörökítenie a mindent elborító lángokat. Az elkövetkezendő napokban megkíséreljük felkeresni a terület önkormányzati képviselőjét, valamint a hivatalokat is, megérdeklődvén, hogy hogyan jöhetett létre ez a tűzeset, valamint választ várunk arra is, hogy mi a cselekvési szándék ezután.

Online adás

lejatszo