SZEGED – 48 kameraállásból rögzített videofelvétel, plusz két drón (melyek háromszor szálltak fel). Így készült 54-55 videósáv a SzegedRocks szombati eseményről a Dóm téren. A videofelvételekhez pedig 24 hangsávnyi felvétel is társul, mely már keverés alatt áll, s várhatóan napokban már napvilágra is kerül a várva-várt hivatalos felvétel Magyarország első rockzenei flashmobjáról. Fotók: SzegedRocks

Ez csupán csak pár paraméter SzegedRocks eseményéről. Az egyedülálló kezdeményezéssel kapcsolatban bővebben Révész Zsolt nyilatkozott a Civil Hang Rádió reggeli műsorában.

– A technika összehangolása volt az első feladatunk, majd utána a tapasztalatok beszerzése után – hogy mások hogy csinálják – átértékeltök, hogy mi nem úgy fogjuk csinálni. Nekünk saját koncepciónk van, és ezt az operatőrökkel kitaláltuk, . – mondta Révész Zsolt, a SzegedRocks egyik fő szervezője, akit a hétfő reggeli műsorban szólított meg kollégánk a Civil Hang Rádió hullámhosszán.

Az olaszországi Rockin’1000 produkció cesenai akciója adta az ötletet, hogy 2018 tavaszán, szegeden is lebonyolítsunk egy hasonló – több száz zenész részvételével történő – élőzenés megmozdulást, egy igazi rock flashmobot.

A témáról bővebben már online is elérhető a Révész Zsolttal készült interjú:

További információ, képek, videók

www.facebook.com/SzegedRocks