SZEGED – Az egész város játéktérré válik abban a játékban, amely Budapest után már Szegeden is kipróbálható. Az UrbanGo tulajdonképpen egy óriási szabadulószobává változtatja a várost, ahonnan ki kell találniuk a résztvevő csapatoknak – olvasható a szeged.hu oldalán. Címlapfotónk: UrbangoSzeged

Egy emailben megkapott titkos cím arról, hogy hol kezdődik a játék. Egy csomag, ami kincskereső felszereléseket rejt. Egy csapat, aki nem tudja, mi vár rá. Nyomok, amelyek Szeged belvárosán vezetnek keresztül. Összeesküvők és jóakarók, akik benne vannak a rejtélyben. Egy városnéző túrának álcázott küldetés, aminek a végpontja ismeretlen. Szabadulószobák izgalmával fűszerezett, fordulatokban gazdag városi játék, ahol a résztvevők nem tudják előre, hogy ki vagy mi segíti őket hozzá a következő állomás megoldásához.

Ahogyan a szeged.hu is megírta, a játék Budapesten már nagyon népszerű, ott három útvonal is van. A fővárosban maga az önkormányzat kereste meg a szervezőket, hogy hozzanak létre újabb útvonalakat, amellyel magát a várost is lehet népszerűsíteni. Szegeden még csak egyet állítottak össze, majd a visszajelzések alapján dől el, van-e igény másodikra. A mostani pályát úgy alakították ki, hogy a szegediek számára ne legyen túl könnyű, a turisták számára pedig ne legyen túl nehéz.

 

Pár részlet a játékról…

A kincskereső játék 8-60 fő részére kínál izgalmas kalandot Szeged belvárosában. A játékosokat kis létszámú (4-8 fős) csapatokra osztják a szervezők és úgy versenyeznek egymással. A túra mielőbbi teljesítéséhez valóban csapatmunkára van szükség. A kapkodás helyett a nyugodt gondolkodás, minél több csapattag bevonása a feladatok megoldásába, egymás ötleteinek meghallgatása, az információk folyamatos megosztása adják a nyertes stratégia alapját. A program 2,5-3,5 órát vesz igénybe és a végállomáson igény szerint van lehetőség közös ebédre, vacsorára vagy iszogatásra. A csapatépítő játékot minden nap 11 órakor, 12 órakor illetve 15-18-óráig minden egész órában tudjuk indítani. Magyarul és angolul is tudtok játszani.

 

További információ

www.facebook.com/UrbangoSzeged

szeged.urbango.hu