Újabb epizóddal jelentkezik a SzegeDrums sorozat: 2018. február 5., hétfő, 19:00 órától “Az ötlettől a megvalósításig – Rékasi Attila estje” címmel interaktív témafejtő dobkurzust tartanak a modern metál műfaj tematikájában.  Az esttel kapcsolatban Boros Tamás munkatársunknak Volent Zsolt nyilatkozott.

 

A SzegeDrums dobkurzus sorozatot már öt éve rendezi meg Volent Zsolt, a SzegeDrums Dobbolt vezetője, és az esemény szervezője. A vele készült interjúnkat itt hallhatják:

„Zenei tanulmányaimat 1989-ben a Dr. Kerényi György Zenei Általános Iskolában kezdtem el, ahol az ének és zongoraórák mellett a klasszikus kisdob alapjaival is megismerkedtem. A gimnáziumi évek alatt “fertőzött” meg a könnyűzene, ezen belül is, a rock és a metál zene világa, amelyek hatására ültem a dobok mögé 1999-ben. Ebben az évben kezdtem el tanulmányaimat Szanyi Jánosnál, akit modern felfogás módja, szakmai tudása, és emberi hozzáállása miatt a mai napig a fő mentoromnak tartok. 2006-ban végeztem a Kőbányai Zenei Stúdióban, ahol Sramkó János tanítványaként kerültem közelebb a jazz, a latin, és más általam addig kevésbé ismert zenei műfajokhoz. Gimnáziumi éveim alatt alakult meg a zenekarom a SUBSCRIBE, amely zenekarral 2004-ben jelentettük meg első nagylemezünket „Sanity has left the building” címmel. 2007-ben adtuk ki a második nagylemezünket (Stuck Progress to moon), amely lemezzel FONOGRAM díjat nyertünk a hazai modern rock/metal kategóriában. Azóta több kiadványunk is megjelent (2009 Contradictions EP, 2011 Bookmarks, 2011 Áthangolva,2014 This moment will soon be gone ) és számos hazai és külföldi koncertet adtunk a SUBSCRIBE és a RAGE AGAINST THE MACHINE TRIBUTE – THE GUILTY PARTIES zenekaraimmal. 2012 februárjától vagyok a Roland Zenegaléria vezető dob tanára. Azok a dobolni vágyók, akik hozzám járnak, a könnyűzene különböző műfajaival ismerkedhetnek meg, és egyúttal saját stílusukat is felfedezhetik.”

 

További információ

SzegeDrums hivatalos Facebook oldala

Az ötlettől a megvalósításig – Rékasi Attila estje esemény

https://www.facebook.com/RolandZenegaleriaDobiskola

http://www.facebook.com/subscribeband

http://www.youtube.com/user/subvideofficial

 

Jegyek kaphatók

jegyek.ihrendezvenykozpont.hu