A szegedi Szeretet Futárok már többször is adományoztak meleg és hideg ételt az utcán élő rászorulóknak. Így volt ez január 20-án is. Ezúttal kollégánk, Boros Tamás beszélgetett a Szeretet Futárok önkénteseivel,  a megszólalás sorrendjében, Pataki Attilával és Terék Larionnal.

A szendvicsek még csomagolás alatt állnak. Hajléktalan embereknek fogjuk kiszállítani. A városban szétszóródva az utcákon megkeressük az embereket és nekik adjuk oda.

Hány szendvicset készítettetek el?

Eddig 70 darab szendvics van kész nagyjából. Most áll újra összeszámolás alatt és ezt követően fogjuk elpakolni.

Milyen szendvicsekre kell gondolni?

Két fajta szendvics készült. Az egyik kolbásszal, felvágottal és vajjal a másik felén pedig kenőmájas van zöldséggel. Megpróbáltuk párosítani őket, hogy minél több fajta érjen el az emberekhez.

Hány embernek próbáljátok most eljuttatni?

Körülbelül 70 szendvicsünk van és amilyen idő van most mindet ki is foglyuk szórni az utcán. Egy csomag egy embernek megy.

Gondolom ezekkel az emberekkel meg van már a kapcsolatotok, hiszen nem ez az első ilyen programotok, eseményetek.

Így van. Az emberekkel már kialakítottunk egy kicsivel bizalmasabb kapcsolatot. Ez ugyan beletelt 1,5 évbe de hál istennek sikerült és most már pozitívan fogadnak minket. Sok ember vár minket, hogy tudunk e nekik ételt szállítani.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

A fiúk februárban még terveznek még egy hasonló akciót, sőt, előtte még januárban egy biciklitárolót építenek az Megálló – Tarján felett az ég szegedi közösségi ház elé. Kollégánk, Boros Tamás január 20-án nem csak meginterjúvolta a szegedi Szeretet Futárokat jótékonysági szendvicskészítésük alkalmával, hanem el is kísérte őket egy darabon. A Szeged felőli ártéren jó néhány hajléktalan ember él, akiknek most talán szerencséjük van a viszonylag enyhe téllel, ám könnyen kitalálható, ez nincs mindig így. Egy szerényen összetákolt kis sátorszerű felépítményben él László, aki csak ennyit szeretett volna elárulni magáról. Viszont szívesen mesélt egy kicsit saját jelenlegi helyzetéről.

Ön mióta él itt és hányan élnek még ezen a helyen?

10-11 éve. Hárman éltünk itt. Az egyik elköltözött a másik pedig kórházban van.