A tógazdaság 13-as tavára érkezett délután 400 körüli daru inni, és pihenni. Egy gyűrűs madár került leolvasásra, melyet 2010-ben fiókaként jelöltek a finnországi Uusikaarlepyy-mellett, 2400 km-re innen.

A videó készítője Ampovics Zsolt. 

 

Az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja az őszi daruvonulás időszakában szombat délutánonként darumegfigyelő túrákat hirdet a szegedi Fehér-tóra.

Az Észak-Európában fészkelő darupopuláció egyik fő vonulási útvonala Kelet-Magyarországon vezet keresztül, ahol a háborítatlan vizes élőhelyeket használják éjszakázásra. A Dél-Alföldön október közepén kezdenek megjelenni a darvak nagyobb csapatai, s a hónap végére már több tízezres példányszámban húznak be esténként a szegedi Fehér-tó lecsapolt tóegységeire. Túráinkon a belépési engedélyhez kötött, fokozottan védett területeken is lehetőség nyílik megfigyelni az éjszakára behúzó csapataikat.

Találkozó:
A Sándorfalvi úton, a Szeged és Sándorfalva közötti “Fehértói csatorna” buszmegállóhelynél (Google Map: 46.335757, 20.134360).

A távcsöveket, teleszkópokat és a szakvezetést az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja biztosítja!

A helyszínen lehetőség lesz belépési nyilatkozat kitöltésére, melyet tagsági igazolványként elfogadunk. Részvételi szándékát kérjük az alábbi elérhetőségek egyikén előre jelezze!

A következő darutúrák várható időpontjai:
november 18.
november 25.