Új kormányablakot adtak át Üllésen, ami fontos fejlődés a település és egyben a megye közigazgatásának. Példás összefogásnak köszönhetően újult meg az üllési Polgármesteri Hivatal és lett a korábban itt működő okmányirodából korszerű Kormányablak. Három minisztérium nyújtott támogatást és a helyi önkormányzat saját erőből is finanszírozta a beruházás munkálatait, amelynek köszönhetően szeptember 29-én délelőtt ünnepélyesen átadták a település megújult központi épületét és a megye legújabb ügyfélszolgálati pontját. Üllés jelentősége túlmutat saját településszerkezetén, hiszen a vonzáskörzetébe más, környékbeli kisebb falvak, tanyaközpontok is tartoznak.

Üllés Nagyközség Polgármesteri Hivatala mind küllemében, mind pedig szolgáltatásaiban megújultan várja október 2-ától a település lakosságát. A hónapokon át tartó felújítás alapját a Csongrád Megyei Kormányhivatal által elnyert, energetikai korszerűsítési pályázat teremtette meg, és azzal egy időben Kormányablakká alakították a megye egyik utolsó okmányirodáját is. A változást az itt élők kérése és az időszerű felújítás egyaránt indokolta.  A beruházás költségeihez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, és a Miniszterelnökség mellett a Belügyminisztérium és a település is hozzájárult.

A szeptember 29-i átadásra Üllésre érkezett dr. Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára és dr. Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás-fejlesztésért felelős helyettes államtitkára. Köszöntőt mondott dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és B. Nagy László (borítóképen), a térség országgyűlési képviselője, valamint Nagy Attila Gyula, a település polgármestere is.

Kocsis Vilmos Nagy Attila Gyula üllési polgármestert kérdezte az átalakítással kapcsolatos érzésekről, és a település előtt álló főbb feladatokról. Ahogy a polgármeter elmondja, Üllés is arra az útra lépett, amely támogatással kívánja támogatni a településen történő letelepedést, illetve ingatlan vásárlását. 

Második interjúnkban folytatjuk tudósításunkat az üllési kormányablak átadásáról, B.Nagy Lászlóval a közigazgatás ez irányú fejlesztéséről. Ezen kívül a térség országgyűlési képviselője beszélt a kis települések és a falvak megtartó erejének növeléséről, annak szükségességéről is, amihez éppen a polgármester által elmondott intézkedések is hozzájárulhatnak. B. Nagy László meglátása szerint ugyanis nem feltétlenül kell és szükséges mindennek a globalizáció útjába mutatni.