2015 –ben a Fatima Ház Alapítvány egy biztosító társaság pályázatán 500.000 Ft támogatást nyertek az Alapítvány működtetésére. Ezt az összeget úgy akarták felhasználni, hogy az jelentős előrelépést okozzon az alapítvány életében. Több mint egy évbe telt mire megtalálták a helyet Szegeden a Juhász Gyula és az Osztrovszky utca sarkán. Nem egyszerű, de megoldható helyzet a havi bérleti díjat fizetni. Ebből az örömteli az alkalomból beszélgettünk Kiss Erzsébettel, az Alapítvány elnökével.

Itt állunk a Juhász Gyula és az Osztrovszky utca sarkán a Fatima Ház Alapítvány új épületénél. Velem szemben az alapítvány elnöke Kiss Erzsébet. Új helyetek van. Mesélj róla! 

Örülök, hogy itt üdvözölhetlek. Sikerült végre egy kis helyet bérelnie az alapítványnak. Ez vagy végleges lesz és egyelőre egy ilyen kis műhelyként funkcionál. Délelőtt kézműves tevékenységek folynak, míg délután ilyen klubfoglalkozásokat kezdtünk el csinálni.
Májusba béreltük ki ezt a kis helyiséget. Fel kellett újítani, kipofozni, berendezkedni és 1-1,5 hónapja, hogy dolgozgatunk rajta. Kis társadalmi vállalkozást kezdtünk el létrehozni. Ez úgy néz ki, hogy közfoglalkoztatottak dolgoznak, és amit készítenek, azt az alapítvány javára próbáljuk meg eladni, hogy ezzel kiváltsuk a pályázatokat. 

Valóban láttam, hogy egy kis varróműhelynek tűnik első látásra, hiszen ahogy belép az ember ilyen varrószékeket, ruhákat lehet látni belül. 

Így van. Szövőszék is van már továbbá most lesz egy kötélverő gépünk. Ezekkel rongyokból újrahasznosított köteleket fogunk csinálni. Reméljük, hogy nagyon jól fog sikerülni és akkor tudunk egy kicsit bepótolni pályázatokba, hogy több tábort tudjunk szervezni vagy esetleg több élelmiszerosztást.
Mindig próbálkozik az ember valamivel. Minden második héten, csütörtökön fogunk ruhaosztást tartani, és ha lesz élelmiszer, akkor azt is. Ez a nehezebb, mert ugye azt nehéz tárolni. Tehát a tárolásának is megvannak a különböző szabályai, de próbálkozunk szerezni azt is. Az adománygyűjtés is folyamatosan folyik. Hozzák befele hál istennek nagy mennyiségben a használati cikkeket.

Kép: Fatima Ház Alapítvány

A Fatima Házról itt olvashatnak bővebben. A teljes beszélgetést meghallgathatják itt: