A Hattyas sori SZTE Sportközpont minden év áprilisában, az SZTE Karainak Hallgatói Önkormányzatai által szervezett Sportnapoktól hangos. Több kar is a helyszínre szervezi az éves Sportnapját, melyek bár eltérő néven jelennek meg az eseményhez készített pólókon, mégis egy üzenetet hirdetnek: a hallgatók töltsenek egy napot sporttal és szórakozással az oktatási épületeken kívül. Idén alkalmunk nyílt kilátogatni a Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) Hallgatói Önkormányzata által szervezett Sportnapra 2017. május 4-én.

A Sportnap mindig is közkedvelt esemény volt a TTIK hallgatói körében és ez idén is bebizonyosodott. Több mint ezer hallgató jelezte részvételi szándékát, valamint jelent meg az eseményen, ahol sok érdekes alternatív program is várta őket, a már megszokott sportszámok mellett.

Nem csak a fiúké ez a sport!

A csapatsportok tekintetében többek között volt labdarúgás, röplabda, kézilabda és streetball. Páros versenyeket tekintve az elmaradhatatlan Beerpong, csocsó, tollaslabda és teqball várta a sport iránt érdeklődőket. Akik viszont egyedül vágtak inkább neki a napnak, darts, tenisz, dekázóverseny és 7-es rúgó bajnokságra jelentkezhettek, csak hogy néhányat kiemeljek a lehetőségek közül. Az E-sportok szerelmesei is kiélhették vágyaikat hiszen sok más játék közül FIFA-konzolbajnokság is szerepelt a programpontok között. Az egyik főszervezővel, Dora Bálinttal történt beszélgetésünk során kiderült: a legnagyobb érdeklődés a foci iránt volt, amire 19 csapat is jelentkezett.

A népszerű sportok mellett, idén több alternatív programmal is készültek a szervezők. A résztvevők száguldozhattak a GPSZ Karting által létrehozott mini gokart pályán, a kihívások szerelmesei pedig próbára tehették ügyességüket például rekeszépítésben vagy rodeószörfben. Az akcióra szomjas érdeklődők pedig jót szórakozhattak Paintballozás közben. A fiatalok arcát látva elmondhatjuk, nagyon élvezték a különböző játékokat és szép számmal látogatták is.

Idén is elmaradhatatlan része volt a programnak a főzőverseny, melyben alapvető hozzávalókat kaptak a csapatok és azok felhasználásával kellett készíteniük paprikás krumplit, melyet végül zsűri értékelt. Jó volt látni a szakácsok és segédjeik elhivatott arcát a főzés, valamint annak előkészületei közben, persze az elmaradhatatlan jókedv társaságában.

Egy nagyon színvonalas és jó rendezvényt tudhat maga mögött a szervezői team, mely biztosan nyomot hagy a résztvevő hallgatók körében. Ahogy körbejártuk a helyszínt, mindenhol jókedvű, sportbarát egyetemistákat láttunk, akik szorgosan gyűjtögették a pecséteket kis programfüzeteikben, amit később akár sörre, vagy akár lángosra is beválthattak. Külön kiemelném az első magyar ketrecharcos, Sárközi Róbert Világbajnok MMA harcos részvételét, akivel személyesen is beszélgethettek a küzdősport iránt érdeklődő fiatalok, sok hasznos tanácsot kapva az edzésekről és magáról a küzdősportról is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezők munkáját, valamint azt, hogy rendelkezésünkre álltak az amúgy is zsúfolt teendőik ellenére. Remélem jövőre újra találkozunk.

Dora Bálinttal, Várszegi Csabával valamint néhány lelkes résztvevővel készült riportunkat itt hallgathatják meg:

Fotó: Eötvös Csaba