1977-ben ezen a napon mutatták be az amerikai mozik az Annie Hall című filmet.

Woody Allen már elismert kortárs amerikai rendező volt, mikor belefogott az Annie Hall című film forgatókönyvébe Marshall Brickman társíróval együtt.  A munka igencsak elhúzódott, mivel sokáig a címben sem tudtak megegyezni, sok lehetőség felmerült, és végül csak néhány héttel a Los Angeles-i premier előtt kapta meg a film a végleges Annie Hall címet.

Már rögtön bemutatása után az Annie Hall felkavarta az amerikai vígjátékok hétköznapi világát elevenséget, végletesen szarkasztikus és önironikus humort, neurózist, valamint magasfokú intelligenciát plántálva az általában nem túl nagy művészi értéket képviselő amerikai vígjáték műfajába.

A történet középpontjában egy tőzsgyökeres new york-i humorista, Alvy Singer áll, aki nem igazán tudja túltenni magát azon, hogy elhagyta a barátnője. Ezen kívül nyomasztja a nagyváros rohanása, mindenkiben potenciális zsidógyűlölőt lát. Ez a zavaros és felfokozott lelkiállapot készteti arra, hogy visszagondoljon az életére gyerekkorától kezdve. Egy olyan groteszk humorban úszó életpálya tárul elénk Alvy visszaemlékezése közben, melyben a legfontosabb szerepet a nők játszották, közülük is Annie Hall, a talán legnagyobb szerelme. Rájön, hogy történt bármi is legnagyobb hibája volt az, hogy hagyta, hogy Annie Hall kilépjen az életéből.

Woody Allen filmjeivel az a helyzet, hogy valaki vagy megszereti elsőre a stílusát és utána végignézi az összes filmjét vagy rögtön eltántorítja Allen kekec humora, sokszor túlzásba vitt gesztikulálása és a mindent felülíró mélabúja. Viszont az Annie Hall esetében a legtöbb vélemény megegyezett abban, hogy olyan korszakos műről van szó, mely mélyen be fog ivódni a filmtörténetbe. Igazuk is lett, az Annie Hall Woody Allen leghíresebb és egyik legjobb filmje lett, mely összegzi minden stílusjegyét és azt a magasfokú szakmaiságot, mellyel a filmjeit készítette és készíti a mai napig.

Az Annie Hall egy nagyon erős mezőnyben indult 1978-ban az Oscar-díjért, vetélytársai olyan filmek voltak mint a Star Wars, a Hölgyem Isten áldja, a Júlia vagy a Fordulópont, az Akadémia mégis az Annie Hall-nak ítélte a legjobbfilmnek járó Oscart. Ezen kívül Woody Allen elnyerte a rendezői és a forgatókönyvírói díjat valamint Diane Keaton a legjobb színésznőnek járó díjat, amiért a korszak emlematikus hippilány alakját talán legjobban keltette életre a filmtörténetben. Az Annie Hall díjai miatt többen felhördültek, de az idő az Akadémiát igazolta vissza, mivel abból az évből a Star Wars-on kívül leginkább az Annie Hall-ra emlékeznek vissza az azóta lepörgött generációk.