Ez itt az FM 103,5 Panda rádió és a Civil Hang Rádió közös Harasztvakítás című műsora Gajda Ferenccel és Kocsis Vilmossal.

Korábbi adásokhoz zenei anyagot gyűjtve az ember nagyon sok külföldi oldalt néz meg, mert próbál tájékozott lenni. Az az ötletem támadt, hogy a jelenlegi lemezek, tehát a mai trendi megszólalású lemezek konkrétan nekem, mint zenésznek nem tetszenek. Arra gondoltam, hogy beszélnünk kellene arról, hogy a Mi gyermekkorunkban a Mi zenei egyedfejlődésünknek, mik voltak azok a mérföldkövei vagyis melyek voltak azok a lemezek amelyek meghatározták, hogy milyen típusú zenét fogunk hallgatni továbbá, hogy milyen típusú muzsikák fognak nekünk tetszeni. Például ha felütöm a Billboard top 10-et, csak hogy menjünk rá a rock zenei arculatra, akkor körülbelül az első 10 track szinte összekeverhető. Mind ugyan úgy szól. Agyon kompresszált, teljesen kristálytisztán megszólaló, nulla kosszal rendelkező felvétel. Ha visszagondolok az én ifjúkoromra, akkor tulajdonképpen rengeteg zenei hatás ért. Ebben nyilván benne vannak a megszólalások is tehát a különböző lemezek arculatai, a borítók, a hangfelvételek. Már elkezdtem a saját gyerekeimet sajnálni, mert ez olyan, mint ha bemennél egy cukrászdába és minden fagyinak ugyan olyan íze van. Legalábbis nekem ilyen érzésem volt mikor hallgattam ezeket a mostani modern trackeket. Te mit gondolsz erről Körte?

Valahol értem azt, amit mondasz hiszen ha visszatekintünk azokra a bizonyos ’80-as évekre, amelyekre sokan és sokszor gondolnak ilyenkor, az arra jellemző elképesztő kísérletező hatásokat, amelyek az embereket akkor érték ma már nem lehet tetten érni, hiszen az előadók is és a hangfelvétel előállítói is félnek attól, hogy ebben a hatalmas zajban, amiben élünk az ő produkciójuk megbukik, hogy ha nem olyan, mint a trend. Én ezt tartom a legrosszabbnak. Vannak trend irányok, amelyek isten tudja hogyan, de kijelölődnek és ezek olyan trendek, amelyeket vagy követ az ember vagy óhatatlanul rossznak bélyegzik a produkcióját függetlenül attól, hogy…

A teljes adás meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: