Ez itt a Civil Hang Stúdió Harasztvakítás című műsora Gajda Ferenccel. Mai adásunkban folytatjuk a múlthéten elkezdett történetünket, amely a szegedi éjszakában zajló rászervezéseket és mindenféle anomáliákat járja körbe. Vendégeim Körte, Fraser és Vadász Jani.

Finca feldobta a tisztelet kérdését. Én csak azt akartam mondani ezzel kapcsolatban, hogy a tiszteletnek sok arca van. Kik tisztelnek kit és hogyan tiszteli meg az egyik a másikat és viszont. Szerintem az nem túl tiszteletreméltó dolog, hogy fogom magamat és belenyitok a másik arcába csak úgy egy helyet, bár vannak Egerbe olyan borutcák ahol egymást érk a borospincék és mégis léteznek.  Ezzel nyugtatom én mindig magamat. Csak sajnos addig ameddig itt ad hoc jelleggel nyílnak meg helyek és csuknak be, addig bizony itt az ilyenekre számítani kell.

Én továbbra is azt mondom, hogy én mindenkit meg fogok tisztelni azzal, hogy nem fogok hirtelen ad hoc jelleggel a fontos bulijuk időpontjában ingyen bulit csinálni.

Arról mi lenne a véleményetek, hogy újra megpróbálni a Fincának az ötletét, amely egy-két dekáddal ezelőtt látott napvilágot, hiszen azoknak akik ilyen helyeket vezetnek, nem jelent problémát egy Google naptár vagy egy szabadon elérhető naptár kezelése. Lenne-e ennek létjogosultsága újra megpróbálni?

Lehetősége és jelentősége biztos, hogy van. Szerintem inkább az a baj, hogy sokan az anyagi vonzata miatt nem képesek arra, hogy egyeztessenek. Itt csak remélni lehet azt, hogy azok az akadályok elhárulnak amelyek az egyeztetést lehetővé teszik. Bizonyos dolgokon felül kell emelkedni. Nekem egy jópofa történet jutott eszembe az egyeztetéssel és a tisztelettel kapcsolatban. Pár évvel ezelőtt az egyik szegedi nagy rendezvény a SZIN szervezői nem tisztelték meg a zenekarunkat azzal, hogy meghívják szegedi zenekar lévén a SZIN fesztiválra a zenekarunkat. Nem a jelenlegi szervezőkről van szó. Történetesen a szomszéd 200m-re lévő helyen ugyan azon az időpontban felléptünk. Ezt tettük azért, mert tudtuk nagyon jól, hogy a …

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: