Ez itt a Panda Rádió Spoiler című műsora Pálfi Krisztiánnal. Múlt heti adásunkban Vadász János mesélt nekünk a szegedi Gokart Park Szeged (www.gokartparkszeged.hu)  múltjáról és jelenéről, azonban a pályával kapcsolatos jövőbeli terveit nem sikerült kifejteni abban az adásban. Ennek következtében a mai adásunkban a Gokart Park Szeged jövőjéről esik szó.

Ami nagyon fontos volt a pálya kialakításakor, hogy egyrészt ne csak egy belterjes gazdasági vállalkozás legyen ez, ahol fizetnek a szolgáltatásért, mint egy vidámparkban és miután jól érezte magát a vendég, elmegy haza. Mindenképpen meg akartunk fogalmazni egy sportcélt is. Próbálkoznak más bérgokart pályákon különböző bérgokart versenyekkel, ami nagyon jó hogy van, de rendszerint nem vezetnek sehova. Ugyan a gokartgyártó cégek hirdetnek nemzetközi versenyeket is, de végső soron ez az üzletről a pénzről szól, ahol ugye az a nem titkolt cél, hogy az adott gokartpályák az ő gokartjaikat vásárolják, és ezért ilyen versenyeket hoznak létre, ahol bérgokartosok versenyeznek egymással.

Az az általános tapasztalat, hogy aki a bér gokartban jó az a verseny gokartokban nem biztos, hogy az lesz. Más vezetési stílust igényel és én tudok olyanról, aki sikeres bér gokartos volt és átállt rendes verseny gokartra majd kezdhette elölről az egészet, mert bár külsőleg sok szempontból hasonló a kettő, de teljesen más igénybevétele van. Nyilván valami alapot el lehet sajátítani ezekkel a bérgokartokkal, mert különben nem lenne értelme, de azért távolról sem gondolnám azt, hogy a bérgokartot önmagában lehet olyan szintre húzni, hogy később csak úgy magától “hopp átugrottam” és sikeres verseny gokartos legyek.

Ez is egy fő szempont volt a pályaválasztáskor, hogy olyan területet válasszunk, amire rá lehet menni verseny gokartokkal. Nyilván a például parkolókban kialakított zárt pályáknál rá lehet menni, csak nincs értelme, mert annyira szűkek a fordulók és rövidek az egyenesek, hogy egy tisztességes kigyorsítást nem lehet végrehajtani egy verseny gokarttal….

A teljes interjú meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: