Ez itt a Civil Hang Stúdió Spoiler című műsora Pálfi Krisztiánnal.

Az elkövetkezendő egy órában a szegedi Sándorfalvi úton található Gokart Park Szeged (www.gokartparkszeged.hu) gokart pálya vezetőjével, Vadász Jánossal készült interjúnkat hallhatják. János a pálya jelenéről és jövőjéről mesél rádiónknak.

Mi inspirálta abban, hogy pont egy gokart pályát hozzon létre?
Fontos volt számomra, az hogy ismét indítsunk technikai sportot Dél-Alföldön. Jellemzően ezek a sportok úgy érzem, hogy körülbelül egy évtizeddel ezelőtt elfogytak. Talán még sok környékbéli emlékszik arra, hogy az utolsó bástya ezekből a sportokból a salakmotorozás volt. Azt kell hogy mondjam, hogy mára Szegeden ennek szinte nyoma sincs. Időközben ugyan voltak próbálkozások különböző rutin versenyek, vagy akár pár kilométeres homok etapok, rally-versenyek szervezésére, de igazából közönség híján ezek rendre megszűntek.

Végig gondoltam azt, hogy milyen olyan alappal lehetne indítani, ami a közönséget behozza a pályára, de nem csak mint néző, hanem akár mint versenyző is.
Mint minden ilyesmi sportnál a pénz nagyon meghatározó, minek következtében ha valaki nem rendelkezik nagyobb pénzösszeggel, nem nagyon tud autósportban vagy akár motorsportban gondolkozni. Fontos volt a lemásolhatóság az utánozhatóság is, ezért a gokart tűnt egy olyan lehetőségnek, ami azért még mai magyar pénztárcákhoz szabva is elérhető, valamint ennek a gokart sportnak van meg az a megfelelője, amihez ha le tudunk rakni jó alapokat, akár bérleteztetési formában is ki lehet próbálni. Nem kell ahhoz mindjárt egy több százezres vagy akár több milliós gépet venni, hogy az ember kipróbálhassa a saját technikai tudását vagy, hogy a gyermekeinek a tudását úgymond megszondázhassa. Ezek a körülmények vittek arra, hogy ebbe az irányba mozduljunk el.

Szóba került a pénz és a támogatás. Vannak-e támogatók? Gondolok itt akár anyagi, akár munkában való segítségre.
Sajnos anyagi támogatókról nagyszámban nem beszélhetünk. Olyanok vannak, akik a pálya kialakításában segítenek eszközökkel, berendezésekkel vagy éppen munkával….

A témával kapcsolatban részletesebb információkat az alábbi linkre kattintva kaphat: