A quad egy néven  ATV (All Terrain Vehicle, szabadon fordítva, minden terepre alkalmas jármű), olyan négykerekű jármű, amivel szinte minden terepen lehet közlekedni. Egyszerre autó és motor, vagy éppen egyszerre egyik sem igazán, ez nézőpont kérdése. Több célra használható: Munkákban nélkülözhetetlen mezőgazdasági eszköz, járműként, hobbiként, vagy, mint következő interjúnkban hallhatják, sporteszközként.

Ezúttal a quadot, mint sporteszközt vesszük gorcső alá. A Spoiler korábban müsorában Hermann Henrik úrral, a Magyar Motorsport Szövetség elnökével már beszéltünk arról, hogy hogyan áll a motorsport helyzete Magyarországon. Az elkövetkezendő néhány alkalommal áttekintjük e sportágnak a szakágait, mégpedig oly módon, hogy az adott motorsport szakág vezetőit kérdezzük ágazatának helyzetéről. Jelen beszélgetés alkalmával Popik János, a quad szakág vezetője segít értelmezni ennek az újfajta szakágnak a lehetőségeit, melynek során hallgatóink előtt kibontakozik ennek a fiatal versenysportnak jelenlegi helyzete.

2003 óta vannak quadversenyek. Az elején próbáltak valamely más szakág mellé szegődni. A supermotoval Kökényesi Györgyék csapatánál voltak először, majd az autocross irányába mentek, belekóstoltak a short track autóversenyek ízébe is, majd a motocross versenyek résztvevői voltak. Popik János sokszor érezte a mostohagyerek státuszt, bár hozzáette, a szupermoto szakág ez alól mindenképpen kivétel volt.