Árokba hajtott egy személyautó hétfőn kora délután Szegednél, az 5405-ös úton – tájékoztatta stúdiónkat Molnár Krisztina a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtóreferense. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember megsérült.

A közeli épületet is veszélyeztette az a faág, amelyik a Bacsó Béla utcában hasadt le hétfőn Makón. A város hivatásos egysége motoros láncfűrésszel végezte el a mentést, senki sem sérült meg.

Elesett, emiatt nem tudott ajtót nyitni egy idős asszony hétfőn Szegeden. A Kereszttöltés utca egyik negyedik emeleti lakásához riasztották az egységeket hétfőn délután. A tűzoltók a felette lévő, ötödik emeleti lakás erkélyéről, mentőkötélen ereszkedtek le a sérült nő erkélyéhez, majd károkozás nélkül nyitották fel a lezárt lakást. A beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását.

Nem működött a lift egy szegedi társasházban hétfőn. A kilencedik emeleti lakásban rosszullétre panaszkodott egy ott élő idős asszony, a mentők a tűzoltók segítségét kérték. A szegedi egység kézi erővel, a lépcsőházon át vitték le a beteget a ház előtt várakozó mentőautóhoz.