BELMONDO, COOL HEAD CLAN, EAST, GŐZERŐ, NEVERGREEN!

Csak szépen így, alfabetikus sorrendben. Nem, nem koncert lesz, de valami más. Kérdés, vajon az élő rockzene kedvelőinek köréből ki ne ismerné őket, vagy e bandák korai elődjét, vagy közülük legalább az egyik zenéjét? Ugye?! Halkan dúdoljuk már? Na de ez nem minden. Vajon mégis mi lehet a közös metszet ezekben az amúgy igen eltérő zeneművészeti formációkban? Elmondom! – írja Vadász János.

A stáb egy része Czutor Zoltánnál

Ugyan más és más idősíkban, de az elmúlt fél évszázad poptörténelmében e zenekarok tagjainak egy része vagy akár egésze a Szeged Városi Rock Klub valamely inkarnációjában pallérozgatta alkotóvilágának hajnalán zenei tudását. Ki hitte volna, igaz? S hogy e helyütt egy pillanatra időszerűen tisztelegjünk az aradi vértanúk emléke előtt is, Kossuth 1890-ben azt mondta, hogy a világ bírája a történelem, s mint néhány más dologban, úgy látszik 131 évvel később nézve, de teljesen más megvilágításban, igaza van. Hiszen bátran mondhatjuk, hogy a zene világában mára igazolva látszik, hogy a fentebbi „csapatok” mind kiállták az időtállóság próbáját, ahogy részben ez által a Szeged Városi Rock Klub maga is állta a létezést, több ezer zenekar felléptetése mellett néhányan innen indultak a halhatatlanság felé vezető világ hosszas, de nagyszerű beutazására. Ebből egyébként ered még egy közös pont, hiszen nem csak a klubból indultak, hanem mind maradandót alkottak és hála a magasságos rock istennek,  alkotnak ma is a művészetkedvelők igazi örömére.

A stáb egy része Koncz Tibornál

Írhatnék még további összefüggéseket tömegével, de nem teszem. Nem, mert rövidesen egy kisfilm készül ezekről az összefüggésekről, amit ezúton is ajánlanék figyelmetekbe. Mint ahogy azt, hogy e kisfilmet abból az alkalomból tárjuk elétek, hogy rövidesen a Szeged Városi Rock Klub a létező szegedi élőzenés helyek közül egyedüliként avathat fel egy poptörténeti emlékpont táblát, mely hivalkodás nélkül üzenheti bárki számára, hogy mi még mindig itt vagyunk, s megvagyunk. Hogy a mai fiatalok mellé gyertek el magatok is, hozzátok gyermekeiteket, unokáitokat, igazolva ezzel, hogy emberöltőnyi közösségünk nem volt hiába. Na de! Most egyelőre ennyit, a kisfilm jön hamarosan, figyeljétek és üdvözöljétek. Addig is azonban kedvcsinálóként osztottuk meg e néhány úgynevezett werkfotót a forgatásokról, fogadjátok szeretettel!

A stáb egy része Móczán Péternél

A Szeged Városi Rock Klub és a film készítőinek nevében üdvözlettel: Vadász János